Leivonmäellä entisen ravintola Fishermanin tiloissa toimiva Hoivakoti Pajulintu on ajautunut konkurssiin. Joutsan kunta ja konkurssipesä ovat sopineet toiminnan jatkamisesta tilapäisesti, sillä Hoivakodissa on parhaillaan 11 asukasta.

Menettely on poikkeuksellinen, mutta näin asukkaana olevat vanhukset eivät joudu heitteille. Lisäksi hoivakodin ylläpito on luvanvaraista toimintaa, joten ilman kumppania konkurssipesä ei olisi voinut jatkaa hoitotoimintaa.

– Sopimus on tässä vaiheessa kahden kuukauden mittainen. Yhteistyössä konkurssipesän kanssa etsimme yrityksen toiminnalle jatkajan tai tarvittaessa asukkaille uudet hoitopaikat, kertoo Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen.

Pajulinnun henkilökuntaan kuuluu seitsemän henkeä, jotka on irtisanottu. Pääosa heistä jatkanee konkurssipesän palveluksessa.

LUE LISÄÄ VIIKON 50 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 10