Pitkäaikaistyöttömien aktivoiminen takaisin työelämän piiriin on kärsinyt takaiskuista Joutsassa. Kunnollisten toimitilojen puute on johtanut siihen, että nyt on pystytty työllistämään kohderyhmästä vasta liki puolet tavoitteesta. Surkuhupaisaksi asian tekee se, että työllistämistä käytännössä tekevä yksikkö on joutunut kieltäytymään tuhansien eurojen arvosta työtehtäviä, koska niitä ei nykyisissä tiloissa voi tehdä.
Kyseinen Työvarikko-yksikkö toimii tällä hetkellä entisessä yläasteen siivessä Koulumäellä. Tiloihin ei koululaisia päästetä epäillyn homeongelman vuoksi. Työllistetyille olisi hyvin tarjolla esimerkiksi teollisuuden alihankintatöitä, mutta opetuskäyttöön tehdyt tilat ovat täysin soveltumattomat teollisuustuotantoon.

LUE LISÄÄ VIIKON 49 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 100