Nuorten asiat ovat Joutsassa pääosin hyvin: kunnassa on uudehkot tilat muun muassa lukiossa, liikuntahallilla, kirjastolla sekä nuorisokahvilassa.

Nuorten mielestä päällimmäinen ongelma tällä hetkellä se, että koulussa ei viihdytä ja koululintsaamista esiintyy melko paljon.

Nuorten mielipiteet tulivat esille, kun lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula vieraili Joutsan nuorisokahvilassa jututtamassa nuorisovaltuuston jäseniä.

Nuorisovaltuuston varapuheenjohtajan Noora Ikosen sekä jäsenten Matti Rantasen ja Tessa Tommilan mielestä koululintsaamisen lisäksi ei Joutsassa juuri nuorison ongelmia ole. Lintsaaminen ei nuorten mukaan johdu koulutiloista eikä esimerkiksi koulukiusaamisesta.

– Nuoret lintsaavat sen takia, ettei koulu yleensä tai jotkin tietyt aineet kiinnosta. Kun kaikki kuitenkin tarvitsevat koulutuksen, niin olisihan koulun oltava sellainen paikka, jossa viihtyy, totesi Tessa Tommila.

Matti Rantanen toivoisi kouluun keskustelua lintsaamisesta opettajien ja oppilaiden välille. Yläkoulun tukioppilaana toimivan Tommilan mukaan koulukiusaamista on saatu vähennettyä tukioppilaiden ja opettajien yhteistoiminnalla.

Noora Ikosen mielestä nuorten ääni kuuluu kyllä Joutsassa hyvin.

– Nuorisovaltuustoa kuunnellaan kunnassa ja asiat menevät eteenpäin, totesi Ikonen.

LUE LISÄÄ VIIKON 47 JOUTSAN SEUDUSTA!
Tilaa: p. 0201 876 100