Leivonmäellä nähtiin alkuviikosta talkoohenkeä sanan täydessä merkityksessä. Teboilin Pekka Hujanen, maansiirtoyrittäjä Pekka Tietäväinen sekä Metsä-Lehtinen Ky pistivät talkoilla kuntoon viiden kilometrin latu-uran pohjan.

Yrittäjät maksavat kunnostamisesta koituneet 1.500–2.000 euron kulut. Vitosen lenkki kuuluu kunnan ylläpitämiin latuihin, joten kyseessä on merkittävä tempaus kyseisiltä yrityksiltä.

– Kunnan latuhan se on, mutta päätettiin pistää ura kolmen yrittäjän voimin kuntoon, sillä Joutsan kunnan tekemänä se ei olisi ehtinyt tälle talvelle. Nyt latu saadaan aikaisemmin hiihdettävään kuntoon. Toivomme, että tämä osaltaan vilkastuttaisi Leivonmäen elämää, kertoo Pekka Hujanen.

Tammijärven Tammi on puolestaan hakenut 2.500 euron suuruista kohdeavustusta Iitinmäkeen vievän ladun ylläpidon johdosta viime talvelta. Sivistyslautakunta myönsi tukea kuitenkin vain 500 euroa.

Tammen puheenjohtajan Tuomo Kärnän mukaan avustustaso on liian alhainen, sillä ladun ylläpito tuottaa nyt seuralle tappiota. Näin ei voi jatkua. Kärnä toivoo, että tilanne selkiytyisi, sillä käyttäjiä ladulla on paljon.

LUE LISÄÄ VIIKON 47 JOUTSAN SEUDUSTA!
Tilaa: p. 0201 876 100