Uutinen kaupan säilymistä kirkonkylällä on otettu Luhangassa riemulla vastaan. Maanantaina Salen kassalta töistä tavoitettu Elvi Jutila kertoo saaneensa kahdenlaista palautetta tilanteen käänteistä riippuen.

– Paljon tuli kielteistä kommenttia Keskimaan lopettamispäätöksen myötä, mutta nyt on jo kääntynyt myönteiseen suuntaan. Ihmiset ovat erittäin tyytyväisiä päivittäistavarakaupan säilymisestä, tiivistää Jutila asiakkailta kuulemaansa.

Käänne ilahduttaa muitakin kuin luhankalaisia. Luhangan kirkonkylällä sijaitsevan kaupan asiointialue on nimittäin kunnanrajoja laajempi. Tämän todistaa kassajonossa ollut Pirkka Sorsa Putkilahdesta, entisen Korpilahden kunnan puolelta.

– Tämä on nyt lähimpänä minua sijaitseva kauppa. Jos Luhangassa ei olisi kauppaa, olisi asioitava Joutsassa. Korpilahden puolella en juuri käy ostoksilla, kertoo Sorsa.

Uudet kauppiaat Päivi Seppälä ja Pasi Länsivuori aloittavat joulukuun alussa. Keskimaa kertoi Luhangan Salen lopettamisesta elokuussa.

LUE LISÄÄ VIIKON 46 JOUTSAN SEUDUSTA!
Tilaa: p. 0201 876 100