Luhangan kesäkirkon vuonna 2007 alkanut korjaus on vihdoin loppusuoralla. Viime viikolla timpureilla oli suuremmista urakoista enää kirkon takaosan uusien portaiden kaideverhoilu tekemättä.
Kolme kesää kestänyt työmaa todisti todeksi vanhan hokeman, että vanhaa rakennusta korjatessa voi tulla eteen ihan mitä vain. Luhangan kesäkirkon tapauksessa lahovaurioiden määrä yllätti kaikki. Lahokorjaukset ovat vaatineet aikaa ja rahaa.
Syyskuun loppuun mennessä kesäkirkkoon on käytetty 539.000 euroa. Summa sisältää kirkkohallituksen maksamia avustuksia noin 200.000 euroa. Valtiolle suojelualueiksi myydyistä Metso-kohteista saatu 175.500 on niin ikään osoitettu kirkon korjaukseen. Luhangan ja Joutsan seurakuntien yhdistymisestä saatiin kaikkiaan avustuksia 823.000 euroa, mikä on osaltaan mahdollistanut korjaustyön.
Seurakuntia yhdistettäessä löytyy liitoksen kannattajia ja vastustajia. Se lienee selvää, että Luhangan ja Joutsan seurakuntien fuusio helpotti suuresti kesäkirkon pelastamista, sillä ilman yhdistymisavustuksia Luhangan piskuinen seurakunta olisi ollut hätää kärsimässä velkataakan alla. Alkuperäinen 250.000 euron kustannusarvio ylittyi nimittäin hurjasti.

LUE LISÄÄ VIIKON 45 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa: p. 0201 876 100