Keski-Suomen Vuoden kylä 2008 – Rutalahti – pärjäsi hienosti valtakunnallisessa kisassa. Viikonloppuna Vaasassa pidetystä Paikalliskehittäjien Lokaali-juhlaseminaarista rutalahtelaisilla oli tuomisinaan toinen sija ja kunniamaininta kylätoiminnan eteen tehdystä työstä.

Valtakunnallisen Vuoden Kylä 2009 -tunnustuksen sai Pohjois–Iiin kylä Pohjois-Pohjanmaalta. Kolmanneksi ylsi eteläpohjalainen Ruonan kylä Kuortaneelta.

Suomen Kylätoiminta Ry:n pääsihteeri Risto Matti Niemi luonnehti Rutalahtea ja sen menestystekijöitä.

– Rutalahdessa on kyläsuunnitelma, ympäristösuunnitelma ja kyläkaava. Viime aikojen hankkeita ovat olleet kyläkirjan ohella muun muassa kyläsivujen kehittäminen, uimarantaprojekti, vestivaalien järjestäminen. Kylässä on pari sataa asukasta, mutta pienestä väkimäärästä huolimatta pysytään järjestämään isoja tapahtumia. Yhteistyö eri tahojen kanssa on mutkatonta.

LUE LISÄÄ VIIKON 41 JOUTSAN SEUDUSTA
TILAA: p. 0201 876 100