Joutsan yhtenäiskoulun ensimmäinen kuukausi on sujunut ilman vastoinkäymisiä. Uuteen kouluun yhdistyivät Joutsan-Luhangan yläaste ja Pohvinrinteen ala-aste.
– Oppilaat ja opettajat ovat löytäneet paikkansa. Kahden eri koulun totuttuja tapoja ja arkikäytänteitä on soviteltu yhteen, pohtii rehtori Sami Lahti.
– Sinänsä yhtenäiskouluun on valmistauduttu jo pitkään. Alun perin tähän malliin piti siirtyä vasta koulujen peruskorjauksen jälkeen, mutta se toteutettiin nyt nopeutetulla aikataululla. Toiminnot on yhdistetty mallikkaasti, summaa puolestaan

Miesten yhteinen näkemys on, että yhdistymisen sujuvuuden taustalla on henkilökunnan antama panos. Yhdessä yössä yhtenäiskoulu ei kuitenkaan synny.
– Työtapoja hiotaan vielä varmasti useamman vuoden ajan, arvioi Jorma Mäkinen.

Yhtenäiskoulu mahdollistaa ylä- ja alakoulun opettajakunnan käyttämisen tehokkaammin ristiin. Entisten ylä- ja ala-asteiden välillä opettajayhteistyötä tehtiin muun muassa taito- ja taideaineissa. Tähän joukkoon on nyt liittynyt myös maantiedon opetus.
– Yhteisten opettajien hyödyntäminen lisääntyy vielä aikaa myöten, uskoo Sami Lahti.
Oppilaiden arkeen yhtenäiskoulu ei sen sijaan ole tuonut mitään mullistavaa. Uutta ovat kuitenkin koko koulun yhteiset tapahtumat ja teemat.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. 0201 876 100