Luhanka uhkaa jäädä kokonaan ilman kauppaa. Osuuskauppa Keskimaa lopettaa kirkonkylän Salen vuoden loppuun mennessä. Luhankalaisten ainut toivo on, että pitäjään löytyy yksityinen kauppias nopeasti.
Lopettamisen tarkka aikataulu on vielä avoin. Jos sopiva yrittäjä löytyy, Keskimaa voi aikaistaa lähtöään. Vuodenvaihde on lopettamisen suhteen ehdoton takaraja.
– Jonnekin raja on meidänkin vedettävä. Sitä on jo Luhangassa venytetty. Lopettaminen on ollut esillä muutaman vuoden, paljastaa Keskimaan toimialajohtaja Kimmo Jantunen.
Luhankalaisille lopettamisaikeista ei ole hiiskuttu sanallakaan etukäteen. Muun muassa kunnanjohtaja Reijo Urtti sai asiasta tiedon vasta perjantaina. Tämä tapahtui juuri ennen lehdistötiedotteen jakelua.
– Kaupan lopettamisaikeista olisi saanut kertoa aiemmin. Jos siitä olisi tiedetty vaikka puoli vuotta aiemmin, olisi asiaa voinut valmistella aivan toisella tapaa, Urtti huokaa.
– Neljä kuukautta ennen h-hetkeä on mielestämme kohtuullinen aika, vastaa Keskimaan Jantunen.
Luhangan kunnanhallitus pohtii jatkotoimia mahdollisesti jo ensi maanantain kokouksessa. Keskimaa on luvannut auttaa yrittäjän etsimisessä.
– Mahdollisen kaupan ehdoissa tulemme tuntuvasti vastaan, lupaa Kimmo Jantunen.

LUE LISÄÄ VIIKON 36 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. 0201 876 100