Sahdinvalmistuksessa kilpailtiin suomenmestaruudesta Kankaanpäässä viime lauantaina. Paikallisväriä kisaan toivat joutsalainen Anssi Saari ja luhankalainen Niilo Ahonen.
Huipputason menestys jäi paikallisilta tällä kertaa saavuttamatta. Sekä Saaren että Ahosen kilpasahdit karsiutuivat joukosta jo kisan alkupuolella. Voiton vei Olavi Viheroja Hämeenkyröstä. Saaren mukaan tämä vuosi oli tummien sahtien vuosi, kun taas joutsalaistyyppiset vaaleat sahdit jäivät vähemmälle menestykselle. Kilpailumatka oli silti ennen kaikkea positiivinen ja opettava kokemus.
– Tunnelma kisoissa oli mukavan rento ja järjestelyt onnistuivat kaikin puolin hyvin, Saari kuvailee. Kritiikkiä Saari jakaa ainoastaan Joutsan kunnan suuntaan.
– Olisi hyvä, jos kunta tukisi paikallisia osallistujia enemmän esimerkiksi taloudellisesti. Avustukseen olisi syytä, varsinkin kun kilpailuun osallistutaan Joutsan nimissä ja hyvinkin joutsalaisella asialla, Saari pohtii.
Sahdinvalmistuksen SM-kisojen tuomaristossa on edustettuna yksi tuomari jokaiselta kilpailuun osallistuvalta paikkakunnalta. Joutsalaisena tuomarina Kankaanpäässä toimi Olavi Närhi.

LUE LISÄÄ VIIKON 33 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa p. 0201 876 100