Toisen kerran Rutalahdessa järjestetty Suo Anteeks -vestivaali on todennäköisesti saamassa jatkoa. Rutalahtisten omannäköisen kesäjuhlan alkuidea lausuttiin kymmenisen vuotta sitten Kaustisen kansanmusiikkijuhlilla.
– Mietimme, mikä Leivonmäen suoluontoon sopiva tapahtuman nimi. Sanavalmis seurakuntamestarimme Juha Nieminen sitten ehdotti, että nimeksi tulisi ”Suo Anteeks”, muisteli Rutalahden nuorisoseuran puheenjohtaja Annikki Lehto vestivaalin avajaisissa viime perjantaina.
Rutalahdessa vestivaali kirjoitetaan nimenomaan v:llä, mikä korostaa tapahtuman maalaismeininkiä. Ensimmäinen Suo Anteeks järjestettiin vuonna 2005 Suo-teemalla. Tänä kesänä toisessa vestivaalissa teemana olikin sitten ”anteeks”.
Vaikka tapahtuman nimestä juontuvat teemat on nyt molemmat käsitelty, ei tapahtumaa aiota lopettaa.
– Tänään jo kehiteltiin ideaa seuraavaan vestivaaliin, kertoo nuorisoseuran varapuheenjohtaja Liisa Liias.
Suo Anteeks -vestivaalia ei ole ollut tarkoituskaan järjestää säännöllisesti vuosittain. Tänä vuonna vestivaaliin intouduttiin, koska Rutalahti on valittu maakunnan vuoden kyläksi ja tapahtumaa järjestävä Rutalahden nuorisoseura täyttää tänä vuonna 60 vuotta. Suo Anteeks on nuorisoseuran juhlavuoden päätapahtuma.

Suo Anteeks -vestivaalin ohelmaa voisi luonnehtia erittäin monipuoliseksi. Ohjelmakirjon suhteen paikallislehden esittämät vertailut takavuosien Joutopäiviin olivat hyvin paikallaan. Jo avajaisten ohjelmisto tarjosi monipuolista kulttuuriantia, kun alkupuoli kuultiin kaustislaisen Nisunjyvät-gospelyhtyeen hengellistä musiikkia ja väliajan jälkeen nähtiin hulvattoman hauskoja lyhytelokuvia Keski-Suomen elokuvakeskuksen tarjoilemana. Avajaisissa oli nähtävillä myös korpilahtelaisen Pekka Suomäen valokuvanäyttely Tapion vuosi, jonka päähenkilönä on Putkilahdessa Korpilahdentien varrella asustava maanviljelijä Tapio Salminen.
Monipuolisuus jatkui lauantaina, jolloin aamusta pääsi suunnistamaan kuntorasteille. Lauantain lastenohjelmasta vastasi taikuri Taika-Petteri ja aikuisten Suo Anteeks -lauantai huipentui Letkaliiterin Iltapileisiin, jossa esiintyivät Kaikko Band, Marion Rung sekä Bill Hota & Pulvers. Sunnuntain ohjelmassa oli luontoretki, nuorisoseuran näytelmä sekä vestivaalin päättänyt Leivonmäen kappeliseurakunnan iltahartaus kylärannassa.
Suo Anteeks -tapahtumissa oli kolmen päivän aikana 885 kävijää. Pekka Suomäen näyttelyn näki 175 ihmistä ja lauantai-illan iltapileissä oli lähes 500 ihmistä.

LUE LISÄÄ VIIKON 31 JOUTSAN SEUDUSTA.
TILAA: p. 0201 876100