– Viime vuonna jotkut valittivat, ettei pelaajille ole varattu tarpeeksi suihkuja. Tänä vuonna olemme korjanneet tämän ongelman, vitsaili Leivonmäen 11. Suosählyn SM-kisojen juontaja Jukka Savolainen, kun taivaalta puski vettä kaatamalla.
Läpimärissä olosuhteissa heitetty Savolaisen kommentti upposi hyvin suosählyväkeen, sillä ketään ei SM-kisojen historian ennätyssade tuntunut haittaavan. Pelaajia kisoissa oli mukana noin 500.
– Aiemmissa kisoissa ei ole tällaista sadetta ollut, mutta pitäähän sitä kokeilla erilaisia kelejä. Vettä tuli päivän aikana noin 60 milliä, mutta onneksi sade oli lämmintä, kommentoi Leivonmäen Pyryn suosählyvastaava Kari Gyldén.
Koskapa lajissa kastuu varsin mukavasti jo poutasäälläkin, eivät pelaajat kesäsateesta hätkähtäneet. Periaatteena tuntui olevan, että ”tilaisuus järjestetään sateen sattuessa sateessa”.
Tuttuun tapaan Pyryn talkooväki oli rakentanut Peurasuolle seitsemän suosählykenttää, suopubin, pelaajien pesutilat ja muut turnauksessa tarvittavat rakennelmat. Kisapäivänä talkoolaisia oli hommissa nelisenkymmentä ja 25 henkeä oli ollut mukana rakennustöissä. Talkooapua Pyry sai tuomarien muodossa Jyväskylän Happeesta ja järjestysmiehet tulivat Vaajakosken Pelikaaneilta.

Naisten sarjassa Suosählyn SM-pokaalin nappasi TurMio Oulusta, hopealle tuli Keräily Erä sieltä ja täältä ja pronssille Leidit Suolla Jyväskylästä. Miesten sarjassa Leivonmäen Pyryn joukkue otti hienosti pronssia. Voiton vei Love United Lapista ja hopean Marjoniemen Muskettisoturit Kangasniemeltä.

LUE LISÄÄ VIIKON 31 JOUTSAN SEUDUSTA.
TILAA: p. 0201 876100