Savenahon entisen koulun oppilaat kokoontuivat isolla joukolla lauantaina muistelemaan mennyttä kouluaikaa. Nykyisin Leivonlinnana tunnetun rakennuksen toimintaan tutustui jopa 80 henkeä. Savenahon koulu oli toiminnassa vuosina 1949–1976, ja paikalla taisi entisiä oppilaita kaikilta näiltä vuosikymmeniltä.
Osallistujiin lukeutuivat myös Pertti ja Elli Lahtonen (os. Koivisto), jotka aloittivat yhdessä opintaipaleensa vuonna 1949 koulun aivan ensimmäisten oppilaiden joukossa. Silloiset nuoret lapset eivät arvanneet, mitä kohtalo oli heidän varalleen suunnitellut, sillä papin aamen häämötti vain 14 vuoden päässä.
– Teini-iän jälkeen tiesimme, että yhteen tullaan menemään. Tosin Pertti toi minulle kukkasia jo koulutaipaleen alkuvuosina, muisteli Elli Lahtonen hymyssä suin.

LUE LISÄÄ VIIKON 30 JOUTSAN SEUDUSTA.
TILAA: p. 0201 876100