Poliisin lupapalvelupisteen toiminta loppui Joutsassa kesäkuun alusta toistaiseksi. Ainakin syksyyn saakka joutsalaisten on hoidettava lupa-asiansa muualla. Jyväskylän lupapalveluyksikön lisäksi suhteellisen läheltä Joutsaa lupapalveluja löytyy esimerkiksi Sysmästä ja Jämsästä. Hartolassa lupapalveluja ei järjestetä.
Miten Joutsan lupapalveluiden kanssa tulevaisuudessa menetellään, on poliisin taholta vielä suunnitteluvaiheessa. Keski-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Juha Vuorelan mukaan joutsalaisten on ainakin tämän kesäkauden ajan hoidettava lupa-asiansa Joutsan ulkopuolella. Siihen, kuinka tämän jälkeen aiotaan menetellä, on olemassa erilaisia harkinnassa olevia suuntia.
Eräs Vuorelan mainitsemista todennäköisistä vaihtoehdoista on liikkuvien lupapalvelujen käyttöönotto. Tämä tarkoittaisi sitä, että muualta, mahdollisesti Jämsästä tai Jyväskylästä, irrotettaisiin niin sanottu liikkuva lupapalveluhenkilö Joutsaan. Kyseinen viranomainen palvelisi joutsalaisia lupa-asioissa esimerkiksi yhtenä arkipäivänä viikossa.

LUE LISÄÄ VIIKON 30 JOUTSAN SEUDUSTA.
TILAA: p. 0201 876100