Ensi vuonna Joutsan Joutopäivät ovat samalla pitäjän 150-vuotisjuhlat. Juhla tekee myös paluun Talomuseolle.
Kunnanjohtaja Harri Nissinen paljasti nämä päälinjaukset Joutopäivien toriparlamentissa perjantaiaamuna. Kansanjuhlamaisen humun hän lupasi säilyvän. Nissinen ei vielä tarkentanut sitä, mitä juhlallisuuksia Talomuseolla järjestetään.
150-vuotisjuhlia valmistelevat Nissisen lisäksi kotiseutuneuvos Niilo Kukkanen, pitäjänneuvos Pekka Hytönen, kunnallisneuvos Terttu Hentinen sekä Eero Peltoniemi.

Toriparlamentin ideana oli, että kansa sai kysyä ja kuntaedustajat vastasivat. Kuntaa edustivat Nissisen lisäksi valtuuston puheenjohtaja Sari Järvinen (kesk.) ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Jari Reponen (kok.). Tilaisuuden juonsi Joutsan Seudun päätoimittaja Markku Parkkonen.
Aihekokonaisuuksia nousi esiin muutama. Jäteasiat puhuttivat eniten, erityisesti keräyspisteiden täyttyminen ja epäsiisteydet.
Jari Reponen kertoi jäteasian olevan erityissyynissä. Ongelmien perimmäinen syy on, että viikonlopun aikana pitäjän väkimäärä nousee kesäaikaan oleellisesti. Se tietää samalla erittäin suurta määrää jätettä.
Ratkaisuja on tulossa. Muun muassa syväkeräyssäiliöiden määrää lisätään. Myös koko jätehuollon nykyinen toteutustapa ja muutostarpeet ovat puntaroitavana.
Pelkkää rutinaa ei suinkaan kansan suusta tullut. Teknisen toimen ryhtiliike sai kiitosta. Monien rempallaan olleiden paikkojen tai asioiden fiksaaminen on kansan silmissä huomattu.

LUE LISÄÄ VIIKON 29 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. 0400 882 179