Kuluneen viikonlopun Joutopäivien pääjuhla lauantaina oli ensimmäistä kertaa yleisölle maksuton ja kaikille. Niin ikään uutta oli iltatapahtumien keskittäminen yhteen päivään sekä tapahtumajärjestelyjen hankkiminen ostopalveluna.
Konsepti näytti toimivan hienosti. Lauantai-iltana lukion pihassa pääesiintyjiä Apulanta-yhtyettä sekä Mattia ja Teppoa seurasi arviolta 2.500 ihmistä. Lukema on erinomainen.
Virallisen kuntaorganisaation vähentäessä panostusta ohjelmaan, yksityiset organisaattorit yhdistyksissä ja yrityksissä astuivat esiin. Sään suosiessa kansa myös löysi nämä tapahtumat.
Musiikkiyhdistys Rock-Mani-Ska järjesti Huttulaan torstai- ja perjantai-illaksi ohjelmaa. Torstain Egotrippiä kävi katsomassa lähes 300 henkeä. Perjantain bändejä Peput Plays Eput sekä Ajan henki keräsivät yli 200 katsojaa. Ravintola Alabaman Joutavarock veti 250 henkeä.
Lauantain lastenjuhlaan lukiolla osallistui noin 130 henkeä. Metsänhoitoyhdistys Järvi-Savon havaintokohteita Hanhimäessä kävi tarkastelemassa 70. Kirkkokonserttiin Apostolien matkassa osallistui 322 katsojaa. Sunnuntain Talkooteatterin esitys oli huippusuosittu noin 400 hengellään. Sunnuntain yhteislauluilta Letkaliiterillä sai paikalle 170 ja kansallispuistossa vedetty linturetkikin sai 11 osallistujaa.
Lukion näyttelyissä tarkasteli perjantain ja sunnuntain välisenä aikana toista tuhatta henkeä. Esimerkiksi riistanhoitoyhdistyksen vieraskirjaan merkittiin 1.200 nimeä. Järjestävät tahot ovat olleet pääsääntöisesti tapahtumiensa onnistumiseen kautta linjan. Oman värinsä kylällä liikkujiin toivat keskustan tuntumassa pidetty moottoripyöränäyttely Joutsa Chopper Show.

Joutopäivät on perinteisesti tehnyt reippaat tappiot. Tällä kertaa tiedetään ennakolta, että kuluja veronmaksajille kertyy arviolta 36.000 euroa. Viime vuoden juhliin upposi kaksi kertaa tuo summa.
Kunta hankki esiintyjät, minkä jälkeen tapahtuman järjestäminen ulkoistettiin jyväskyläläiselle Festago Oy:lle. Yritys sai oman liksansa markkinakentän myyntipaikkojen vuokrista sekä Sahtikarsinan tuotteiden myynnistä.

LUE LISÄÄ VIIKON 29 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. 0400 882 179