Parkkipaikka taipuu kyllä bilepaikaksi, kunhan on väkeä ja oikeanlainen orkesteri. Näin kävi lauantain Joutoillassa lukiolla, kun maankuulu rock-yhtye Apulanta jytisti keikkansa läpi.
Kenties Joutopäivähistorian yksi kalleimmista bändi-investoinneista veti keikan täysillä läpi. Monelle maan eturivin artistille tyypillisestä ylpistymisestä ei ollut tietoakaan.
Apulanta tuntui innostuvan lukion parkkipaikan fiiliksestä. Yhtye kehui tunnelmaa paremmaksi kuin Turun Ruisrockissa, jossa Apulanta esiintyi viikko takaperin. Yleisön pyynnöstä esitetty encore-osuuskin venähti mukavasti yliajalle.

Ruohosen veljesten keikkaa ei voi kehua yhtä energiseksi kuin Apulannan. Iskelmäduo Matin ja Tepon 40-vuotisen uran jäljet näkyvät sekä hyvässä että pahassa.
Tunnetuimmat hitit kajahtivat ja iskivät kyllä, mutta vuosikymmenten toisto on vienyt sekä kappaleista että esittäjistään sen parhaan terän.
Matin ja Tepon rooliksi jäikin vain keski-ikäisen ja sitä vanhemman väen houkuttelu paikalle.

Joutoillan kokonaisuus jäi siis kaipaamaan ainakin yhtä lisäesiintyjää alkutunneille, vaikkapa vain suulas trubaduuri höpöttämään. Pientä oheisohjelmaa bändivaihtojen ja -taukojen ajaksi olisi kernaasti saanut myös olla. Näistä olisi selvitty tonnin tai parin lisäkustannuksin.

LUE LISÄÄ VIIKON 29 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. 0400 882 179