Joutsassa on vireillä mittava rakennusprojekti, jonka tarkoituksena on tuottaa vanhusväestölle suunniteltuja pieniä omakotitaloja. Rakentaminen alkanee 2010.

– Panin merkille, että monien jopa puoli vuosisataa yhdessä olleiden pariskuntien yhteiselo katkeaa kunnon heikentymiseen. Toisen joutuessa huonokuntoisena laitokseen, on toisen pariskunnasta majailtava ypöyksin kotona. Ajattelin tarjota tähän vaihtoehtoa, kertoo rakennusyrittäjä Sami Heino.

Ajatusta on kypsytelty jo pari vuotta. Talojen pinta-ala on noin 60–70 neliötä ja niitä on suunniteltu rakennettavaksi kahdeksan kappaletta. Talot sijoitetaan rinkiin, jonka keskelle tulee ajanviettokatos. Suunnittelutyöstä on vastannut joutsalainen Arto Väiste.

Kaikki tulee kohoamaan kirkonkylällä sijaitsevalle pellolle, joka löytyy Ala-Hulikkalan kartanon, Hulikkalanpolun ja Perttulanpolun välistä.

LUE LISÄÄ VIIKON 28 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. 0400 882 179