Joutsan palokunta antoi viime viikolla tavallista suuremman määrän turvallisuustietoutta mökin omistajilla.

Palopäällikkö Lauri Laine ja palotarkastaja Teijo Mäkinen olivat liikkeellä Suonteen alueella mantereella ja Käyrässaaressa. Mukana heillä olivat Turvatekniikan keskuksen (TUKES) tarkastajat, jotka ohjeistivat mökkiläisiä nestekaasun käytön turvallisuuteen.

Turvallisuusinsinööri Seppo Huttunen Turvatekniikan keskuksesta muistuttaa varovaisuuden olevan tarpeen nestekaasun suhteen.

– Nestekaasu on palo- ja räjähdysvaarallinen aine. Jo pienet kaasuvuodot voivat aiheuttaa tulipalon. Näitä kaasun aiheuttamia tulipaloja sattuu maassamme vuosittain 4-6 kappaletta vuodessa. Vuotokohtia ovat olleet letku, sen liitokset sekä vanhan laitteen hanat ja paineensäädin.

Toisin kuin vielä sukupolvi sitten, nykyisin kaasun käyttö ei ole jokapäiväistä. Sen käyttö liittyy yleensä vapaa-aikaan esimerkiksi mökeillä. Käyttäjän rutiinin puuttuminen yhdistettynä hyvin vanhaan kaasulaitteeseen tarkoittaa kasvanutta tulipalon riskiä.

LUE LISÄÄ VIIKON 27 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. 0400 882 179