Joutsan museoajoneuvoharrastajat kokoontuivat lauantaina viettämään kansallista museoajoneuvopäivää Huttulan pihamaalle. Museoajoneuvoiksi hyväksytään vähintään 30 vuotta vanhoja vehkeitä, joten nuorimmat museoautot ja -moottoripyörät ovat 1970-luvun lopulta.

Joutsan harrastajillakin suurin osa näytteille tuodusta kalustosta oli 1970- ja 1960-luvulta. Mutta vanhempaakin kalustoa löytyy, sillä Veikko Lavio oli jälleen tuonut mukaan Joutsan tiettävästi vanhimman auton, vuonna 1927 valmistetun Chevrolet 4D Capitol Sedanin.

Jos Veikko Laviolla on paikkakunnan vanhin museoauto, omistaa Harri Heino puolestaan Joutsan isoimman museoauton. Heino esitteli lauantaina entistä armeijan maastokuorma-autoa Proto-Sisua eli virallisemmin Sisu A45 CVT:tä.

LUE LISÄÄ VIIKON 25 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088