Muutama ihan kunnioitettavan kokoinen hauki nousi Suonteesta viime torstaina, kun Joutsan-Luhangan yläasteelaiset ryhtyivät kalastushommiin. Kuten muutamana viime vuotena, myös tänä keväänä seiskaluokkalaiset viettivät Joutsan Vallaspellossa kalastuspäivää virvelöinnin ja veneilyn merkeissä. Edellisenä päivänä oppilaat olivat opiskelleet kalastuksen perusteita teoriassa koulutunneilla, joten ihan kylmiltään ei järvelle lähdetty.
Jo perinteeksi muodostuneen teemapäivän järjesti jälleen Suonteen kalastusalueen talkootyöryhmä. Kokonaan vapaaehtoisvoimin toimivan kalastusporukan jäsenet toimivat koululaisten kalastusopettajina. Heiltä olivat peräisin myös kalastuspäivässä käytetyt veneet ja kalastuslautat sekä osa muista kalastusvälineistä. Paikalla Vallaspellossa oli muutamien ylästeen opettajien lisäksi 12 Suonteen kalastusalueen jäsentä ja hieman yli 50 koululaista.

LUE LISÄÄ VIIKON 23 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa p. (014) 881 088