Joutsassa helatorstaina järjestetyssä liikennekilpailussa testattiin paikallisten autoilijoiden liikennetietämystä sekä autonkäsittelytaitoja. Tulosten perusteella tiedot ovat hyvällä mallilla. Kisan voittajalle Ismo Saarelle kertyi vain kolme virhepistettä, kun teoreettinen maksimi oli yli 70 virhepistettä.
– Tarkoitus oli tehdä ajosta kannustava, ettei siinä ole liian vaikeita tehtäviä. Tietysti kun kilpailusta on kysymys, on erojakin synnyttävä, kertoo kilpailunjohtaja Matti Huikko.
Huikon mukaan harkinnassa on ottaa ensi vuoden kilpailuun sarja, jossa voi ajaa pelkästään opettelumielessä kilpailun ulkopuolella.
Liikennekilpailun rasteja oli Joutsan kirkonkylän alueelle sekä Josemoraan ripoteltu kaikkiaan 24 kappaletta. Rasteilla testattiin muun muassa liikennemerkkitietämystä, auton valojen kuntoa sekä taskuperuutustaitoja. Salaisilla rasteilla tarkkailtiin, miten autoilijat ajavat esimerkiksi mutkissa tai risteyksissä.

LUE LISÄÄ VIIKON 22 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881088