Joutsan kunnanvirasto on siirtymässä kunnan omistamaan entiseen valtion virastotaloon. Joutsan kunta osti valtion virastotalon kymmenkunta vuotta sitten ja on pikkuhiljaa siirtänyt toimintojaan taloon sitä mukaa, kun valtion toimistoja on talosta poistunut.
Kunnanjohtaja Harri Nissinen muutti työhuoneensa noin kuukausi sitten valtion virastotalon vanhaan käräjäsaliin. Myös hallintojohtaja Hannu Pulkkinen ja toimistosihteeri Leena Hietala ovat muuttaneet äskettäin kunnanjohtajan naapurihuoneisiin.
Jo aiemmin valtion virastotalossa ovat toimineet kunnan sosiaaliosasto, tekninen osasto sekä kehittämisyksikkö. Viimeisimpien muuttojen jälkeen vanhassa kunnanvirastossa on jäljellä kunnan infopiste, taloushallinto sekä sivistysosasto. Kunnan tavoitteena on siirtää jatkossa ainakin infopiste sekä osa taloushallinnon työntekijöistä valtion virastotaloon. Sivistystoimen hallintoa puolestaan on kaavailtu siirrettäväksi Koulumäelle.
Tulevaisuudessa vanhaan kunnanvirastoon jäisi lähinnä valtuustosali. Kunnanviraston tyhjiksi jäävistä toimistohuoneista kunnanjohtaja Nissinen on kaavaillut toimistotiloja yritysten käyttöön. Vanhan kunnanviraston niin sanottu asuntosiipi on jo pääosin vuokra-asuntoina ja yrityskäytössä.
– Päätoiminnot ovat jo siirtyneet valtion virastotaloon, joten voi sanoa, että tämä talo on käytännössä kunnanvirasto, toteaa Nissinen.

LUE LISÄÄ VIIKON 16 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881088