Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen pitää Joutsan viime vuoden tilinpäätöstä hyvänä. Näin siitä huolimatta, vaikka alijäämää on lähes puolitoista miljoonaa.
– Tilinpäätös näyttää hirveän hyvältä. Alijäämää tarkasteltaessa on muistettava, että kuntien yhdistyessä meillä oli niissä kolmen miljoonan takamatka. Yhdistymisavustukset olemme käyttäneet viisaasti talouden tervehdyttämiseen, emmekä esimerkiksi rakentamiseen, analysoi Nissinen.
Jos yhdistymisavustuksia ei olisi olemassa, tulos tippuisi 1,4 miljoonaa euroa miinukselle. Tällä hetkellä kunnalle rapisee "epänormaalia tuloa" vuodessa 1,5 miljoonaa, kompensaatiota syrjäisyyslisistä valtiolta vajaa milli sekä harkinnanvaraista avustusta noin 380.000 euroa. Ylimääräisellä mammonalla on maksettu pois Leivonmäen lyhytaikaisia lainoja.
Alijäämiä oli kattamatta vajaa kolme miljoonaa kuntien yhdistyessä alle kaksi vuotta sitten.

LUE LISÄÄ VIIKON 15 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881088