Joutsan valtuusto teki maanantain seminaarissa kauaskantoisia linjauksia. Kokouksessa päättäjille esiteltiin eri vaihtoehdot Koulumäen remonttisuunnitelmista. Päättäjien mielipiteet kallistuivat Pohvinrinteen eli nykyisen ala-asteen siiven sekä keskirakennuksen korjaamisen kannalle. Remontista halutaan toteuttaa vieläpä laajin vaihtoehto, mikä sisältää esikoululle tarkoitetun uudisrakennuksen keskirakennuksen kylkeen.
Peruskorjaus alkaa vuonna 2011. Remontin päätyttyä Joutsan koulumaailmassa eletään siten tilanteessa, jossa Pohvinrinne ja nykyisten ylä- ja ala-asteen siipien välissä oleva keskirakennus hohtavat uutuuttaan. Keskimmäinen nykyisistä rakennuksista peruskorjataan lähinnä taitoaineiden käyttöön.

Pohvinrinne ja keskirakennus yhdistetään uudella rakennusmassalla, johon tulee opetustiloja. Kaikkiaan kokonaisuuteen sijoittuvat ala-asteen seitsemän perusopetusluokkaa, yläasteen neljä perusopetusluokkaa ja lisäksi esimerkiksi erityisopetus- ja pienryhmätiloja.

LUE LISÄÄ VIIKON 14 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881088