Joutsan Seudun toimittaja Janne Airaksinen kilpailee vuoden 2008 tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnosta. Hän on ehdolla Leivonmäen yritystalon osakekaupoista kertoneen juttusarjansa myötä.

Lumiolapio-palkinnot vuosittain jakavan Tutkivan journalismin yhdistyksen tarkoituksena on edistää perusteellista ja kriittistä toimitustyötä.

Puheenjohtaja Hanna Ruokangas sanoo Airaksisen juttusarjan edustavan ”klassista tarinatyyppiä”, jossa seurataan veronmaksajien rahojen käyttöä. Julki tuli sekä salattuja että uusia asioita.

– Vaikka valtakunnan mittakaavassa rahasummat ovat pieniä, tehdään kuntatasolla suuri osa tavallisten ihmisten elämään vaikuttavista päätöksistä. Siksi on tärkeää että paikallinen tiedotusväline tarttuu kriittisellä ja tutkivalla otteella tämänkaltaisiin aiheisiin, Ruokangas painottaa.

Juttusarja johti lopulta siihen, että kunnan ja pankin välillä suunnitellut osakekaupat peruuntuivat. Veronmaksajat välttyivät yli 50.000 euron vastuilta.

Airaksisen ohella pääpalkinnosta kamppailevat muun muassa Ylen Patria-uutisointi ja Mainostelevision Wincapita-uutisointi. Ehdokkaita on yhteensä kuusi. Voittaja julkistetaan ensi viikon perjantaina Mediapäivillä Helsingissä.

LUE LISÄÄ VIIKON 13 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881 088