Joutsan uusi poliittinen johto on parhaillaan perehtymässä siihen, kuinka tämän kunnan asioita tulisi hoitaa. Uutena ja tervetulleena piirteenä edellisiin vaalikausiin verrattuna on avoimempi ja tiedotusystävällisempi linja kuntalaisten suuntaan.

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Sari Järvinen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Huikko ja kunnanjohtaja Harri Nissinen pitivät tiistaina tiedotustilaisuuden, jossa he kertoivat uusista pelisäännöistä ja muista ajankohtaisista asioista.

Hallinnon tärkein työ on talouden alijäämien kattaminen. Vaikka kunnan tulos on plussalla ja näyttää periaatteessa hyvältä, lukuihin kätkeytyy lähes puolitoista miljoonaa erilaisia valtiolta saatuja avustuksia, muun muassa kuntaliitoksesta saatuja.

Järvinen ja Huikko aikovat pitää aiempaa tiiviimpää yhteyttä valtuuston poliittisiin ryhmiin, niiden puheenjohtajiin ja eri virkamiehiin. Lautakunnille palautetaan niille kuuluva rooli omista vastuualueistaan. Viime vuosina kunnanhallitus on ottanut kovin mielellään lautakunnille kuuluvaa päätöksentekoa itselleen.

Esimerkiksi tästä käy kehittämistoimikunta, jonka toiminta ei ole ollut millään lailla näkyvää.

– Kehittämistoimikunnan käyttö on ollut ontuvaa. Toimintamallia sille on haettu koko tämä neljä vuotta. Välillä kokouksissa tuntui, että siellä on useampikin puheenjohtaja, kertoo kunnanjohtaja Harri Nissinen.

LUE LISÄÄ VIIKON 6 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088