Joutsan Talviuimareiden avannossa havaittiin tammikuussa epäilyttävää ryönää. Avanto asetettiin avantouimareiden omalla päätöksellä jopa uimakieltoon.

Palokunta puhdisti avannon ja ympäristötarkastaja Jarmo Liukkonen otti siitä näytteitä. Näyte otettiin avannon pinnalle kerääntyneestä tumman ruskeasta massasta ja vedestä ennen palokunnan toimenpiteitä.

Näytteiden analysointi kertoi, että tumma ryönä muodostui humuksesta, levästä ja öljystä. Lähistöllä on kaivettu sadevesiviemäriä talvikauden aikana, ja runsaiden vesisateiden arvellaan huuhtoneen irtohumusta avantoon. Öljyn Liukkonen uskoo olevan peräisin autosta, josta on hänen tietojensa mukaan valunut öljyä katsastusaseman tienoille.

Uusintanäyte kertoi, että Talviuimareiden avannon vesi täyttää puhtausvaatimukset.

LUE LISÄÄ VIIKON 6 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088