Opetusministeri Henna Virkkunen ennustaa maamme lukioille samanlaista pudotuspeliä, joka on nähty kuntien karsiessa kyläkouluverkkoa. Asia nousi esille Joutsan Seudun haastattelussa Virkkusen vieraillessa Joutsassa tiistaina.
Ikäluokkien pienentyessä lukioverkko tulee jatkossa väistämättä pienentymään. Jo tällä hetkellä opiskelupaikkoja lukioihin on enemmän tarjolla kuin hakijoita niihin. Ammatillinen koulutus vetää nuoria hyvin puoleensa.
– Lukiokapasiteettia on paljon väestöpohjaan verrattuna. Kuntien tulee harjoittaa itsearviointia ja panostaa esimerkiksi verkko-opetukseen kurssitarjottimen monipuolisuuden turvaamiseksi, kommentoi Virkkunen.
Asia on ajankohtainen tulevina vuosina Joutsassa. Paikkakunnan lukiossa on oppilaita suhteellisen hyvin, lyhyen välimatkan päässä Hartolassa ja Sysmässä olevat lukiot ottavat osansa pienentyvistä ikäluokista.

LUE LISÄÄ VIIKON 5 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088