Joutsa muuttaa radikaalisti tapaa järjestää Joutopäivät. Iltatapahtumat on tulevissa juhlissa karsittu vain yhteen. Perjantain rock-painotteinen ilta sulautetaan lauantai-illan päätapahtumaan.

Suurin uutinen on lauantai-illan pääjuhlan muuttaminen maksuttomaksi, kaikille avoimeksi tapahtumaksi. Lauantain alkuillan ohjelma on iskelmäpainotteisena suunnattu varttuneemmalle väelle. Puolenyön maissa tahtilaji muuttuu nuorempien makuun olevaksi.

Perjantain rooliksi on kaavailtu lukiolla pidettäviä avajaisia, joihin yhdistetään katutanssi-tyylistä ohjelmaa. Markkinakenttä ja tivoli nähdään tuttuun tyyliin entisillä paikoillaan.

Tapahtuman järjestämiseen on mietitty niin ikään uutta mallia. Kunta ei tällä kertaa olisikaan tapahtumajärjestäjä, vaan Joutopäivien organisointi aiotaan hankkia ostopalveluna.

Ideana on, että tällä tavoin veronmaksajien kulut tapahtumasta tiedettäisiin tarkoin jo ennen heinäkuun h-hetkeä. Tienestiä järjestäjätaho keräisi muun muassa oluen myynnistä.

– Opetamme joutsalaiset tulemaan uudelleen Joutopäiville. Nyt eivät pääsylippujen hinta ainakaan ole este. Minun mielestäni vasta suuri yleisömassa tekee hienon juhlasta kuin juhlasta, pohtii kunnanjohtaja Harri Nissinen.

LUE LISÄÄ VIIKON 4 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088