Joutsan kunnanhallitus on käsitellyt koulukeskuksen peruskorjausta. Kunnanvaltuusto otti remontissa taannoin aikalisän, sillä remontin suhteen alkoi olla ilmassa liian monta vaihtoehtoa.
Kunnanhallitus päätti jatkaa peruskorjauksen suunnittelua talouden sopeuttamistyöryhmän ehdottamalla tavalla. Tässä mallissa yläasteen oppilaat sijoitettaisiin kaikki lukiorakennukseen. Tämä ei ole tilojen suhteen ongelma, sillä oppilasmäärät putoavat vuoteen 2012 mennessä nykyisestä 195 noin 130-120 lapseen.
Pohvinrinne peruskorjataan alakoululaisia varten. Taito- ja taideaineille peruskorjataan luokkatilat kompleksin keskirakennuksesta. Samalla kartoitetaan, onko järkevää peruskorjata joitakin tiloja esiopetuksen käyttöön.
Remonttityöt käynnistyisivät 2011 ja tilat olisivat käytössä vuonna 2012. Uudelle valtuustolle pidetään aiheesta seminaari keväällä. Varsinainen tarkempi suunnitelma nähdään valmiina joskus ensi syksynä.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088