Joutsan yläasteesta tehty kosteuskartoitus on valmistunut. Munters Oy:n tekemissä tutkimuksissa on havaittu kosteutta joissakin kohtaa rakennusta. Tekninen johtaja Antero Korhonen pitää kartoituksen tuloksia siinä mielessä hyvinä, että kohonneita kosteuspitoisuuksia löytyi vain suhteellisen pieniltä alueilta. Mitään suuria kosteusalueita ei löytynyt.
Jatkossa edetään siten, että paljastuneet vauriokohdat korjataan ja vasta uusintamittausten jälkeen tiedetään lopullinen tilanne. Korhonen aikoo tilata ammattilaisten tekemän sisäilmatutkimuksen, josta hän toivoo tuloksia jo hiihtolomiksi. Sisäilmatutkimus kertoo, mitä kaikkea yläasteen ilma sisältää.
– Jo nyt selvää, että rakennuksessa on ollut perustavaa laatua ollut puute korvausilman saannissa luokkiin. Kunnollisen ilmanvaihdon puute on voinut aiheuttaa kaikenlaista ongelmaa. Paikallispisteistä löydetyt kohonneet kosteuslukemat eivät välttämättä tarkoita, että niissä olisi myös hometta. Asia selviää vasta sisäilmatutkimuksessa, muistuttaa Korhonen.

LUE LISÄÄ VIIKON 3 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088