Elisan langaton 3G-verkko on nyt lajinsa laajin ja nopein Joutsan seutukunnalla. Verkon peittoon lukeutuvilla haja-asutusalueilla on mahdollista saavuttaa jopa viiden megabitin sekuntinopeus internet-käytössä.

Aiemmin Elisan 3G-verkko on kattanut vain Joutsan kirkonkylän ympäristön. Verkon säde on ollut noin kolme–viisi kilometriä.

Joulukuussa tapahtunut verkonlaajennus perustuu UMTS 900 -tekniikkaan. Verkko kattaa muun muassa Tammijärven–Pappisen seudun, Pohjois-Suonteen kokonaan, kaikki Suonteen takaiset kyläkunnat, Uimaniemen kulmakunnan sekä Leivonmäen, Havumäen ja Kivisuon suunnat.

Merkittävimmät aukot jäävät Vartiamäen–Savenahon suunnalle sekä Luhangan kirkonkylälle ja Lempääseen.

– Verkko kattaa nyt 90 prosenttia seutukunnan väestöstä, kertoo Elisan Keski-Suomen aluejohtaja Petri Lassi.

LUE LISÄÄ VIIKON 2 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088