Luhangan kunta korottaa tuntuvasti Tammijärven vesiosuuskunnalle myytävän veden tukkuhintaa. Kun aiemmin vedestä on peritty 0,24 euroa kuutiolta, on se jatkossa 0,52 euroa. Korotuksesta päätettiin viime keskiviikkona valtuustossa.

Osuuskunnan puuhamiehiin lukeutuva, kuntavaalien ääniharavaksi noussut Risto Ahola (kesk.) seurasi päätöksentekoa keskiviikkona vielä takarivistä. Hänelle korotus ja erityisesti sen suuruus tulivat täytenä yllätyksenä.

– Meillä on noin sata taloutta asiakkaana, eli merkittävä määrä luhankalaisia. Heiltä on peritty sama taksa vedestä kuin kunnan vesilaitos omiltaan. Tämä kuvio vaarantuu nyt, Ahola pohti torstaiaamuna.

Risto Aholan mukaan vesiosuuskunnan hallitus kokoontuu yllätyskäänteen johdosta pyhien jälkeen.

LUE LISÄÄ VIIKON 52 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088