Valtuuston viime viikolla päättämien kokouspalkkiokorotusten kustannusvaikutus on noin 6.000 euroa. Vuonna 2008 palkkiot ovat yhteensä 53.600 euroa. Talousjohtaja Pekka Takalan arvion mukaan vuonna 2009 vastaava summa on hieman alle 60.000 euroa.

– Lisäksi luottamustehtäviin liittyviä matkakorvauksia on maksettu vuonna 2008 noin 15.000 euroa. Ansionmenetyksiä luottamushenkilöt eivät ole juurikaan kunnalta laskuttaneet, Takala kertoo.

Joutsan kunnanjohtaja Harri Nissinen pitää palkkiosääntöön tehtyjä korotuksia perusteltuina. Hän muistuttaa, että Joutsan palkkiot sijoittuvat maakunnallisessa vertailussa edelleen alhaalle.

– On tärkeää, että luottamushenkilöt saavat ajankäytöstään yhteisten asioiden hoitamiseen edes siedettävän palkkion. 50 euroa on varsin pieni korvaus kokouksiin osallistumisesta ja valmistautumisesta niihin, Nissinen näkee.

LUE LISÄÄ VIIKON 52 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088