Vaikka tällä hetkellä Joutsan kunnan budjetti näyttääkin kuulemma hyvältä, niin vielä syksyllä asia oli toisin. Päiväkoti Röllin lapsilta olivat lähtemässä xylitol-purukumit pois, koska jostain oli säästettävä myös päivähoidon sektorilla.

Onneksi yksityinen raha tuli apuun Rautakauppalan edustajan hahmossa, joka ystävällisesti kustansi lapsille purkkaa neljäksi kuukaudeksi. Joutsalaisten parissa tapauksen käänteet ehtivät herättää jo paljonkin puhetta.

Ennen Rautakauppalan esiinmarssia, asiasta puhuttiin eskarien vanhempainillassa syksyllä. Vanhemmat päättivät, että kunta hankkii purkat, mutta vanhemmat maksavat ne.

Nyt tehdyn lahjoituksen rahallinen arvo on noin 170 euroa. Purukumit on jaettu kaikille yhdistyneen Joutsan päivähoitolapsille. Ne riittävät noin neljäksi kuukaudeksi. Melko pian päivähoito on taas lähtötilanteessa.

LUE LISÄÄ VIIKON 52 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088