Joutsan kirkkoherra Timo Pietilän ajatuksia on saatu seurata kuluneen vuoden aikana useampaan kertaan. Tämä johtuu siitä, että hän on yksi Kirkon tiedotuskeskuksen tuottaman Pisara-ohjelmasarjan käsikirjoittajista.

Pisara – ajatus uskosta on lyhyt viiden minuutin ohjelma, joka kuuluu Yle tv 1:n tarjontaan.

Timo Pietilä on yksi noin kymmenestä sarjaa käsikirjoittavasta. Hänet valittiin tehtävään viime vuonna ja se kattaa tämän ja ensi vuoden. Kumpanakin vuonna hän käsikirjoittaa neljä ohjelmaa. Viimeisin ajettiin ulos televisiosta 12.10. Tänä vuonna on luvassa vielä itsenäisyyspäivänä esitettävä Pisara.

Ohjelman käsikirjoittamisen ideana on tehdä lyhyt ja tiivis tarina, joka perustuu ihmisen arkikokemukseen. Tämän aivan tavallisen arkikokemuksen kautta ohjelma johdattaa katsojan syvempään kokemukseen hengellisten asioiden äärelle.

– Valitun näkökulman tulisi olla pysähdyttävä. Tähän pääseminen on haaste käsikirjoittajalle. Valittu aihe liittyy usein kirkkovuoteen. Se voi olla myös ajankohtaisen tilanteen tai henkilökohtaisen kokemuksen innoittama. Eräässä Pisarassa aihe kietoutui Aleksis Kiven Kaukametsä-runon ympärille, kertoo Timo Pietilä.

LUE LISÄÄ VIIKON 48 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: (014) 881 088