Siitä on 24 vuotta, kun kunnallisvaaliehdokas on viimeksi kerännyt ääniä Joutsassa enemmän kuin nyt käytyjen vaalien ääniharava Sari Järvinen. Saadut 106 ääntä vetävät ensimmäistä kertaa kunnanvaltuustoon nousseen Järvisen nöyräksi.
– Olen hyvin yllättynyt noin korkeasta äänimäärästä. Ajatus siitä, että Joutsassa niin moni ihminen luottaa mahdollisuuteeni toimia kuntapäättäjänä, tekee nöyräksi. Kotitilalla pyörivät neljä lasta kuitenkin varmistavat, että jalat pysyvät varmasti maassa, hymyilee tuore ääniharava.
Tulevalla nelivuotiskaudella päättäjien on tehtävä monia vaikeita ratkaisuja. Perusterveydenhuollosta Järvinen ei kuitenkaan halua tinkiä. Kaikki perusturvaan liittyvä on hänelle läheistä, sillä Järvinen aloittaa piakkoin työskentelyn osastonhoitajana Joutsan terveyskeskuksessa.
Seututerveyskeskusneuvotteluissa on muistettava, että paikkakunnalla on hyvä terveyskeskus täynnä alan osaajia.
– Omien puolta on pidettävä. Röntgen ja laboratorio täytyy säilyttää täällä. Kukaan nuori lääkäri ei halua tulla päivystämään sellaiseen terveyskeskukseen, josta ei heti saa diagnoosien tueksi röntgenin ja labran palveluita, tietää Järvinen, terveystieteiden maisteriksi kouluttautunut.

Politiikkona Järvinen ei aio harjoittaa sanelupolitiikkaa. Perusarvoistaan eli tasapuolisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta hän ei koskaan aio tinkiä.
– Asioista päätetään yhdessä. En ole sellainen ihminen, joka latelee muille sen mitä itse haluaa ottaa. Jalat pitää pysyä maassa.
Järvinen ei ota mitään kantaa siihen, mitä paikkoja hän tulevissa luottamuselimissä tavoittelee. Näin suuri äänimäärä on vienyt saajansa perinteisesti aina korkealle, mutta tässä tapauksessa ääniharava jättää asian yhteisesti päätettäväksi.
– Kullekin henkilölle tulevat tehtävät selkiytyvät keskusteluissa kunnallisjärjestön keskuudessa. Yhteiseen kompromissiin päädytään lopulta yhteistyössä muiden puolueiden kanssa. Näin toimii demokraattinen päätöksentekoelin. Kunnanvaltuusto on valittu kaikkien kuntalaisten yhteiseksi eduksi, painottaa Järvinen.
Keskusta menetti näissä vaaleissa useita paikkoja, mikä kertoo Järviselle äänestäjien halusta hakea muutosta. Pitkä vallassaolo rasittaa omalla tavallaan mitä tahansa puoluetta.

LUE LISÄÄ VIIKON 44 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa (014) 881 088