Keskusta säilyttää yksinkertaisen enemmistön Luhangan uudessa valtuustossa. Puolueen paikkamäärä säilyy kahdeksassa. Vaalien voittaja on puolestaan Martti Markkasen uusi alueellisen yhteistyön lista, joka saavutti kaksi valtuustopaikkaa.
– Saimme lähes 14 prosenttia äänistä. Se on osoitus siitä, että ihan tyhjää emme ole puhuneet, näkee Markkanen, joka vaalityössään on korostanut Joutsa-yhteistyön merkitystä.
– Oma teemamme puri. On muitakin vaihtoehtoja, kuin jääräpäinen ikuisten hallintorajojen ylläpito, hän jatkaa.
Keskustan väkevimmät valtakirjat menevät uusjakoon. Kansa antoi tukensa nyt Risto Aholalle (52 ääntä) ja nuorelle Tuomo Kärnälle (41 ääntä). Näiden väliin keskustan kakkoseksi sijoittui valtuuston puheenjohtaja Eino Polvela (45 ääntä).
– En osannut odottaa näin suurta äänimäärää ja hyvää sijoitusta. Oma vaalityö jäi vähäiseksi, taisin lähettää sunnuntaina pari tekstiviestiä aamusta, selvittää Joensuusta kotikuntaansa paluun tehnyt Tuomo Kärnä.

Naisehdokkaiden menestys sai jatkoa. Vanhassa valtuustossa on tällä hetkellä seitsemän naista ja kahdeksan miestä. Uudessa valtuustossa osat kääntyvät päinvastoin.
Kärnän ja Aholan lisäksi uusina valtuustoon nousevat Leena Laitinen (kok.), Päivi Seppälä (kok.), Kalle Rantanen (al. yht. lista) ja Pentti Pirhonen (sd.).
Puolueista asemiaan menettivät kokoomus ja demarit. Kokoomuksella on neljän sijaan jatkossa vain kolme paikkaa. Demareilla on kolmen sijaan kaksi.
Istuvista valtuutetuista putosi kolme. Heistä kaksi, Tapio Rämö (kok.) ja Martti Viinikainen (kesk.) ovat myös kunnanhallituksen jäseniä. Kolmas putoaja on rivivaltuutettu Hannu Inkeroinen (kesk.).

LUE LISÄÄ VIIKON 44 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa (014) 881 088