Joutsan vaalitulos keikautti reilusti viime vaalikauden valta-asetelmia. Korkealla profiililla ja isolla listalla keskustaa haastanut kokoomus onnistui vaalityössään: puolue lisäsi paikkamääräänsä edellisiin Joutsan kunnallisvaaleihin verrattuna neljällä, kun keskusta vastaavasti menetti kolme paikkaa.
Keskusta säilyi edelleen kunnan suurimpana puolueena kymmenen valtuutetun turvin, mutta kokoomus pääsi yhdeksällä valtuutetullaan aivan kantaan kiinni.
Demarit saivat läpi viisi valtuutettua eli tappiota tuli kaksi paikkaa. Joutsan valtuustoon tuli ”Leivonmäen tuomisina” yksi vasemmistoliittolainen ja kristillisdemokraateille toinen edustaja.
Keskustan uudeksi ääniharavaksi nousi pappislainen sairaanhoitaja Sari Järvinen 106 äänellä. Puolueen kakkossijan vei viime vaalien ääniharava, kunnanhallituksen puheenjohtaja Terttu Hentinen (79 ääntä). Kolmanneksi eniten ääniä nappasi Leivonmäen Vuokko Heinonen (77 ääntä).
Kokoomuksessa ääniharavaksi nousi vaalipäällikkö Pekka Huikko (94 ääntä) ja toiseksi vahvan henkilökohtaisenkin kampanjan käynyt Erkki Ruuhinen (88 ääntä). Kokoomuksellakin oli kolmannella sijalla leivonmäkinen: Iiris Ilmonen keräsi yhteensä 76 ääntä.
Demareiden ääniharavana oli tuttuun tapaan Kari Maunula (95 ääntä), mutta toiseksi nousi uutena valtuutettuna Keijo Suomalainen 82 äänellä. SDP:n kolmossijan vei Ari Solatie 60 äänellä.
Kristillisdemokraattien molemmat istuvat valtuutetut Arto Hölttä (67 ääntä) ja Matti Kallioinen (63 ääntä) uusivat paikkansa, samoin vasemmistoliiton ainoaksi edustajaksi jäänyt Jouko Nieminen (78 ääntä).
Itsenäisyyspuolueen Vesa Sorva (56 ääntä) ja perussuomalaisten Kai Vaaralahti (64 ääntä) keräsivät mukavat henkilökohtaiset äänisaaliit, mutta yhden miehen listoilta äänet eivät kuitenkaan riittäneet valtuustopaikkoihin.

LUE LISÄÄ VIIKON 44 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa (014) 881 088