Joutsan kunnan ja Toivontupaa pyörittävän Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry:n välille syntynyt konfikti on päättymässä kompromissiin. Tällä tietoa yhdistys ei lopeta toimintaansa, vaan operoi jatkossa kuntouttavan työ- ja päivätoiminnan parissa. Toiminnan laajuus pienenee nykyiseen verrattuna.
Ratkaiseva askel kohti sopua otettiin maanantaina, jolloin osapuolet tapasivat toisensa. Kiista sai alkunsa viime toukokuussa. Kunnan ylijohto ilmoitti yllättäen, että tarvetta entisentyyppisille palveluille ei ole ja että rahoitus vedetään alta.
Neuvotteluja käytiin yli kesän ja alkusyksyn ajan, mutta tulosta ei syntynyt. Päiväkeskusyhdistyksen hallitus ehti jo tehdä syyskokoukselle esityksen toiminnan ajamisesta alas.
Kunnan tahtotila järkytti yhdistyksen vapaaehtoisvoimat pahemman kerran. Myös kritiikki perusturvajohtaja Merja Riskikangasta kohtaan oli kovaa vielä parin viime viikon ajan. Nyt tilanne on rauhoittunut.
– Haemme rahoitusta Välityömarkkinat-hankkeelta. Lukumääräisesti toimintamme piirissä on jatkossa toista kymmentä asiakasta, joiden tavoitteena on pääsy kunnan Jobitorin toimenpiteiden piiriin. Yhdistyksen toiminta voidaan pitää näin hengissä, kertoo Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry:n puheenjohtaja Leena Rämö-Mustonen.
– Saimme joitakin lupauksia myös kunnan rahasta, mutta euromäärä ei ole lukossa. Joitain murusia on tulossa, hän arvioi.
– Olen erittäin tyytyväinen nyt syntyneeseen neuvottelutulokseen ja yhteistyön jatkumiseen, painottaa Merja Ristikangas.
Joutsan perusturvalautakunta käsittelee aihepiiriä keskiviikkoillan kokouksessaan. Päiväkeskusyhdistyksen syyskokous on viikon kuluttua keskiviikkona.

LUE LISÄÄ VIIKON 43 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881 088