Tammijärvi-Pappinen-vesihuoltohankkeen siirtopäätös ei ollut niin yksioikoinen kuin mitä julkisuuteen on tiedoksi annettu. Luhangan kunnanhallituksen puheenjohtajan Aulis Tammiston (kesk.) näkemyksen mukaan Luhanka ei voinut kuin taipua joutsalaisedustajien jyrkkään siirtokantaan.
– Joutsan edustajat ilmoittivat heti keskustelun aluksi, että he eivät tule hyväksymään kustannustason nousua, paljasti Tammisto Luhangan vaalitentissä perjantaina Tammijärvellä.
Tammisto vahvisti näkemyksensä Joutsan Seudulle vielä uudelleen maanantaiaamuna.
– En usko, että siirtämisellä ja uudella kilpailutuksella saadaan kustannustasoa alas. Maansiirtoalan kustannukset ovat kohoamaan päin, hän kommentoi maanantaina.

Vesihuoltohankkeessa on kyse vesi- ja viemärilinjan rakentamisesta Joutsan ja Tammijärven välille. Ympäristökeskuksen, Joutsan ja Luhangan kuntien päätöksestä hanketta lykättiin vuodella.
Lykkäystä perusteltiin sillä, että kuntien mielestä valtion tukiprosentti jäi liian pieneksi, noin 27:een. Tämä johtui työtarjouskilpailun arvioitua korkeammasta hintatasosta. Jos kilpailutustulos olisi pysynyt suunnitelmissa, valtionosuus olisi ollut 4–5 prosenttiyksikköä suurempi.
Siirtopäätös tehtiin ympäristökeskuksessa Jyväskylässä toissa viikolla. Joutsan edustajina toimivat kunnanjohtaja Harri Nissinen, kunnanhallituksen puheenjohtaja Terttu Hentinen (kesk.) ja tekninen johtaja Antero Korhonen. Luhankaa edustivat Tammiston lisäksi kunnanjohtaja Reijo Urtti ja tekninen johtaja Matti Pälvimäki.

LUE LISÄÄ VIIKON 42 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa p. (014) 881 088