Joutsan seurakunta haluaa perustaa määräaikaisen seurakuntapastorin viran vuodeksi 2009. Samalla Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulilta anotaan vapautusta toisen kappalaisen viran täyttämisestä. Taustalla on Leivonmäen kappeliseurakunnan kappalaisen Matti Kallioisen jääminen eläkkeelle vuoden alusta.
Seuraava vuosi käytetään seurakunnassa tilanteen seuraamiseen suhteessa väkimäärään ja toimipisteisiin sekä toisaalta työntekijöiden määrään. Leivonmäki ei jää ilman kappalaista, sillä tätä virkaa hoitaa siellä Annukka Nuto seuraavan vuoden ajan oman toimensa ohella.
Joutsan seurakunnassa on 5.384 jäsentä ja neljä papin virkaa. On harvinaista, että tällaista väkimäärää kohden on neljä pappia käytettävissä. Toisaalta tätä taas puoltaa se, että seurakunnan alueella on viisi kirkkoa, joissa kolmessa on viikoittain jumalanpalvelus tai muu hartaustilaisuus.

LUE LISÄÄ VIIKON 41 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881 088