Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahasto on myöntänyt joutsalaiselle Haihatuksen Henki ry:lle merkittävän apurahan. Taidelaitos Haihatuksen taustatukena toimiva yhdistys sai 25.000 euroa Kulttuurin kiertotie -hankkeen toteuttamiseen. Apuraha oli suurin yksittäinen apuraha Keski-Suomessa.
Joutsalainen taidelaitos Haihatus täyttää ensi vuonna kymmenen vuotta. Juhlavuotensa kunniaksi Haihatus tekee yhdessä kannatusyhdistyksensä Haihatuksen Henki ry:n kanssa valtakunnallisen Kulttuurin kiertotie -näyttelykiertueen.
Toista vuotta kestävän kiertueen aikana Haihatuksen näyttely viedään yhteensä kolmeentoista erilaiseen paikkaan Keski-Suomessa, Itä-Hämeessä, Ylä-Savossa, Etelä-Savossa, Pirkanmaalla, Etelä-Karjalassa ja Uudellamaalla. Näyttelypaikkoina on perinteisten gallerioiden ja taidemuseoiden lisäksi kyläympäristöä, riihi, vankilan puutarha, vanha höyryvetureiden vedenottotorni ja entinen sähkövoimala. Kuhunkin paikkaan rakennetaan oma näyttelynsä haihatushenkisesti kulttuuria kiertäen.
Haihatuksen Merja Metsänen ja Raimo Auvinen kokoavat näyttelyt yhteistyössä näyttelyihin osallistuvien taiteilijoiden kanssa.

Myös paikallinen musiikkikulttuuri sai tukea Keski-Suomen rahastolta. Leivonmäkeläiselle laulu- ja soitinyhtye Opeleekiolle myönnettiin 5.000 euron apuraha. Apuraha on suunnattu kansanmusiikkikiertueen järjestämiseen Keski-Suomessa. Pääasiassa omaa tuotantoa esittävä 17-vuotias ja 12-jäseninen yhtye suuntaakin helmi-maaliskuussa maakunnan eri kolkille näyttämään osaamistaan. Toukokuussa kiertue päättyy omaan kotikuntaan Joutsaan, jonne suunnitellaan esiintymistä Kansallisoopperan TomTom-duon kanssa.

LUE LISÄÄ VIIKON 41 JOUTSAN SEUDUSTA.
Tilaa p. (014) 881 088