Nelostien Toivakka-Vaajakoski -välin urakkakilpailu on ratkennut ja rakennuskustannukset selvinneet. Voittaneen tarjouksen on tehnyt Työyhteenliittymä Valtatie 4 Niska & Nyyssönen Oy ja urakkasumma on 39,82 miljoonaa euroa.
Alun perin Toivakka-Vaajakoski -välin rakentamiseen oli varattu 33 miljoonaa, joten todellinen kustannus on lähes seitsemän miljoonaa euroa suurempi. Tiehallinto joutuukin hakemaan kohonneiden kustannusten vuoksi eduskunnalta korotusta tieremontin määrärahoihin.
Keski-Suomen tiejohtaja Seppo Kososen mukaan pohjoisosan kohonneet kustannukset eivät välttämättä ole pois Joutsan kohdan remontin rahoitukselta. Alun perin tieremontin viimeisenä toteutettavalle Hartola-Toivakka -osuudelle oli budjetoitu 12 miljoonaa.
Parhaillaan toteutettavana olevan Lusi-Hartola -välin noin 30 miljoonan euron kustannusarvio tulee ilmeisesti pitämään suunnilleen kutinsa, mutta pohjoisosuudella on siis syntymässä noin seitsemän miljoonan eli noin 20 prosentin nousu.
– Remonttiosuuksien suuruusluokkajaot ovat edelleen voimassa. Esitämme lisärahoitusta myös tieremontin Hartola-Toivakka -osalle. Viime kädessähän tästä sitten päättää eduskunta, kommentoi tiejohtaja Kosonen.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881 088