Puolueiden ehdokashankinta tuleviin syksyn kunnallisvaaleihin on onnistunut parhaiten pitkään aikaan. Valtuustopaikasta kilvoittelee peräti sata ehdokasta, kun viime vaaleissa neljä vuotta sitten ehdokkaita oli tarjolla vain 62 henkilöä.
Suurimman listan on saanut kerättyä kokoomus, jolla on ehdokkaita täydet 40 kappaletta. Kyseessä on suurin määrä ehdokkaita sitten 1990-luvun. Vuoden 2004 vaaleissa kokoomuksella oli 15 ehdokasta.
Valtaa pitävä keskusta vastaa haasteeseen 28 ehdokkaalla, jossa on kahden henkilön korotus edellisiin vaaleihin verrattuna. Keskustan vaalityöhön vaikuttaa sekin, että näihin vaaleihin kristillisdemokraatit lähtevät omalla listallaan. Perinteisestihän kristillisdemokraatit ovat olleet Joutsassa vaaliliitossa keskustan kanssa, mutta Leivonmäen kuntaliitos lienee muuttanut tilanteen. Kristillisdemokraatit lähtevät näihin vaaleihin 11 ehdokkaalla (4 ehdokasta 2004).
Vasemmistolla on mielenkiintoinen ja aivan uusi vaaliasetelma. SDP:llä on nyt 11 ehdokkaan lista, missä on pudotusta viime vaalien ehdokaslukemiin 3 henkeä. Leivonmäellä perinteisesti vahva vasemmistoliitto lähtee kahdeksan ehdokkaan voimin. Heistä viisi ilmoittautuu sitoutumattomaksi.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881 088