Työ- ja elinkeinoministeriö jakoi viime viikolla äkillisen rakennemuutoksen hoitamiseen Keski-Suomeen 3,1 miljoonaa euroa. Tästä rahasta on mahdollista saada osuus myös Joutsan seutukunnalle Leivonmäen sahan lakkauttamisen aiheuttamien työttömyysongelmien hoitoon.
Toisin kuin eräissä lehtitiedoissa on mainittu, kyseinen 3,1 miljoonan summa ei tule kokonaisuudessaan Joutsan seutukunnalle, vaan se jaetaan TE-keskuksen kautta Joutsan seutukunnan, Jämsän seutukunnan, Keuruun seutukunnan sekä Saarijärven-Viitasaaren seutukunnan kesken. Lisäksi noin puolet rahoista on sellaista kansallista tukea, jota ei voida Joutsan seutukunnalle jakaa.
Joutsan työvoimatoimiston johtajan Kari Joutsalaisen mukaan rahojen jako eri seuduille riippuu täysin seutukuntien aktiivisuudesta erilaisten työllisyyshankkeiden kehittämisessä.

LUE LISÄÄ VIIKON 38 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881 088