Jokin aika sitten tämäkin seutu täyttyi ohi vaeltavista saksalaisista partiolaisnuorista. Sadat nuoret partiolaiset olivat tulleet maahamme tutustumaan kulttuuriimme ja luontoomme.
Vaeltajalauman mentyä ohitse on eri lähteistä alkanut tihkua sen kaltaista tietoa, joka ei ole kunniaksi Saksan partiojärjestölle.
Toissa viikonlopun saksalaisryhmä riipi Rutalahden juuri kunnostetun uimarannan kaikista neljästä koivusta tuohet noin metrin alalta. Saksalaisilla ei ilmeisesti ole tietoa siitä, ettei tuohta saa repiä elävästä puusta.
Ainakin yksi muu partiolaisryhmä on tavoitettu suuri tuohinippu näpeissään, joten voi olettaa, että näin ison joukon jäljiltä teiden varsilla on moni koivu menettänyt tuohensa. Toimitukseen on tämän lisäksi kerrottu tapauksesta, jossa saksalaisnuorien epäillään pöllineen tavaroita mukaansa yksityiskodista.

LUE LISÄÄ VIIKON 32 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa p. (014) 881088