Käännyttäessä kohti Rutalahden kylän uimarantaa Rautsillantielle, koko kylästä saa erittäin dynaamisen vaikutelman. Uudet talot ja meneillään olevat muut uudisrakennustyöt antavat kuvan siitä, että nyt ollaan tultu elinvoimaiseen paikkaan.

Tämä tuntuma vain vahvistuu rantaan saavuttaessa. Jälleen kerran tiivis kyläyhteisö on pistänyt asioita liikkeelle reippaan talkoohengen elähdyttäminä. Rutalahden kyläyhdistys on kunnostanut uimarannan todella viihtyisäksi ja samalla on tehty pieni venevalkamakin.

Heinäkuun aikana paikka on kokenut todellisen muodonmuutoksen viihtyisäksi puistoksi. Rantaa on raivattu, maata on tasoitettu, multaa ja hiekkaa on tuotu paikalle. Ekovessat, valopylväät ja istutukset ovat merkittävä lisä palveluvarustuksessa ja tunnelman luojina. Kaiken tuloksena on kuin "etelänmaiden hiekkabiitsi" pienoiskoossa. Aiemmin rantaa pidettiin kivisenä ja huonona etenkin pienille lapsille.

Ilmaista mikään ei ole tietysti ollut. Kaiken kaikkiaan rahaa tulee kulumaan lähes 40.000 euroa. Rahoitus kerätään pääosin Maaseutukehityksen hankerahoituksen ja kyläläisten oman talkootyön turvin, mutta esimerkiksi Rutalahden lohkokuntakin osallistuu 3.000 eurolla töihin.

Töissä on ollut kylän raitin väkeä tiettävästi muutamasta aina 20 henkeen. Raivaamista, istuttamista ja maalaamista on vielä luvassa, mutta Kylärannaksi nimetyn uimarannan suhteen ollaan selvästi jo loppusuoralla.

LUE LISÄÄ VIIKON 30 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088