SOK aikoo pilkkoa Joutsan Sparin ja sitä ennen T-market Paronin käytössä olleen liiketilan pienempiin osiin. Tila jäi tyhjäksi keväällä 2006, kun Spar-kauppa lopetti.

– Paikalle on ideoitu yhteistä eteis- tai aulatilaa, josta olisi kulku kaikkiin yrityksiin. Kukin liiketila rakennetaan yrittäjän tarpeen mukaan, vaikkapa 50–400 neliöiseksi, SOK:n kiinteistöpäällikkö Matti Puromäki hahmottelee.

Asiaa on valmisteltu jo jonkin aikaa ja tarkoituksena on edetä ripeästi. Viime viikolla järjestetyssä tapaamisessa asiasta kiinnostuneita yrittäjiä oli koolla muutama.

– Elokuun aikana laaditaan luonnokset. Valmiita tiloja voi olla tarjolla jo syksyllä. Mukaan lähteviä yrityksiä tarvitaan vielä jokunen, jotta projekti potkaistaan varmuudella käyntiin, Puromäki arvioi.

Pilkkomisen taustalla on, että Joutsassa ei yksinkertaisesti ole ollut kysyntää yhteensä 850 suuruiselle liikehuoneistolle.

Sparin entiset tilat Yhdystiellä ovat kansainvälisen sijoittajatahon omistuksessa. Vuokralaisena on edelleen Suomen Spar Oy, jonka SOK omistaa. Vuokra-aika ulottuu tammikuulle 2012 saakka.

LUE LISÄÄ VIIKON 29 JOUTSAN SEUDUSTA
Tilaa: p. (014) 881 088